Habcsókkoszorú



Könnyű elkészíteni, haa hőfokot tartjuk a külseje roppanós lesz, a közepe pedig krémes. Elsőre azt hittem, hogy a kókusz nem sokat ad hozzá, de tévedtem, nagyon jól harmoziál a habcsókkal. Próbálják ki, nem fogják megbánni. Jól esik egy-egy darabot letörve belőle elmajszolni, igazi ünnepi finomság. 



Hozzávalók 2 db. kb. 15-20 cm átmérőjű koszorúhoz: 4 nagyobb tojás fehérje, 20 dkg cukor, 10 dkg kókuszreszelék; savanykás-édes lekvár (én narancsot használtam), gránátalmamag, tört pisztácia.
Elkészítése: Vegyünk 1 kisebb tányért, aminek kb. 20 cm az átmérője, és rajzoljuk körbe egy sütőpapíron. Ezután egy normál pohár alját véve rajzoljunk kicsi köröket a nagy körbe – így biztosan szép kerek formát kapunk, és az egyes kis habcsókok is szép egyenletes nagyságúak lesznek. A papírt helyezzük lemezre, vagy tepsibe.

A sütőt melegítsük előre 130 fokra. A tojások fehérjét félkeményre verjük, kanalanként elkezdjük hozzádolgozni a cukrot, mindig megvárva, hogy dolgozza el a már hozzáadott cukrot. Akkor jó, ha a hab keményen megtartja a formáját. Spatulával óvatosan, kisebb adagokban kavarjuk hozzá a kókuszt (1 teáskanálnyit tegyünk félre a díszítéshez). Csillagcsöves habzsákból magasabb rózsákat nyomunk a megrajzolt körökbe. A sütőbe téve 1 óra alatt készre sütjük. Egy fakanalat a sütő ajtajához téve hagyjuk a sütőben langyosra hűlni. Ekkor kenjük le ízlés szerinti lekvárral, szórjuk meg gránátalmamagokkal, tört pisztáciával és kevés kókuszreszelékkel.
Megjegyzés: A kis habcsókok szépen széttördelhetőek. Légkeveréses sütőben érdemes csinálni, ahol a két koszorú egyszerre is süthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése