Fekete erdő torta


Finom :)

Hozzávalók: 2 db. 2 tojásos kakaós piskóta, 20 dkg magas kakaótartalmú csokoládé, 4+2 dl tejszín, kb. 10 dkg kimagvalt meggykompót, csokoládécukorkák, csokoládédíszek, pici kakaó, szeletelt mandula.


Elkészítése: A 2x2 tojásból szokásos módon kakaós piskótát sütünk, ha kihűlt kettévágjuk. A csokoládét 2 dl tejszínnel felolvasztjuk (nem forraljuk fel), alaposan kihűtjük, habosra verjük. 2 dl tejszínt keményre verünk. A lapokat a meggykompót levével meglocsolgatjuk. Az alsó lapot megkenjük a csokikrém ¾ részével, belenyomogatjuk a levétől kinyomkodott meggyet. Rátesszük a lapot, ezt megkenjük a tejszínhab felével, befedjük a következő lappal. A maradék csokoládékrémet elkavarjuk a tejszín másik felével, rásimítjuk, befedjük az utolsó lappal. Folpackba csomagoljuk, éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felverjük a maradék 2 dl tejszínt, bevonjuk és díszítjük a tortát, kirakjuk csokoládégyöngyökkel, megszórjuk kakaóval, a szeleteknek megfelelően 1-1 szem egész meggykompótot teszünk.
Megjegyzés: Amikor folpackba csomagoljuk a folpackot pár helyen szakítsuk be, hogy a torta meg ne izzadjon a hűtőben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése