Káposztás parasztcsorba

Friss és savanyú káposztából egyaránt finom, de ha ez utóbbival készítjük, figyeljünk a leves sózására, mivel a káposzta eleve sós ízű.

Hozzávalók (4 személyre): 10 dkg zöldborsó, 3-4 evőkanál rizs, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 kisebb pasztinák, 1 szelet zeller, kisebb káposzta fele, 1 kicsi doboz kukoricakonzerv, 1 kisebb hagyma, zellerlevél, petrezselyemzöld, só, bors, olaj, pirospaprika.

Elkészítése: Az olajon a kockára vágott hagymát a kockára vágott sárgarépával megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük, a zöldborsó, a rizs és a kukorica kivételével minden zöldséget belevágunk, majdnem készre főzzük. Ekkor adjuk hozzá a rizst, a zellerlevelet és a zöldborsót, készre főzzük. Legvégül belekavarjuk a levétől lecsepegtetett kukoricakonzervet és a felvágott petrezselyemzöldet. Épp csak felforraljuk. Forrón kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése