Diócska


Igaz, hogy akad vele tennivaló, de annyira nem macerás, mint elsőre tűnik. Ünnepnapokon, vendégváróba, gyerekzsúrra érdemes elkészíteni, biztos siker lesz, a gyerekek kifejezetten kedvelik.

Tipp: Akármilyen nekünk tetsző krémmel megtölthetjük, akár sima főzött pudingból vajjal és cukorral kavart töltelék is kiváló. 

Hozzávalók a tésztához: 80 dkg liszt, 20 dkg cukor, 10 dkg vaj vagy margarin, 4 tojás, 2 dl olaj, 2 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, fél citrom héja; a töltelékhez: 20 dkg háztartási keksz, 10 dkg vaj vagy margarin, porcukor és rumaroma ízlés szerint, 1 kanál kakaó, meggykompótlé.

Elkészítése: A tésztához a tojásokat a cukrokkal és a citrom héjával habosra verjük, hozzáadjuk a vajat és az olajat, simára kavarjuk, majd beledolgozzuk a lisztet, a sütőport. Egy diósütő formát kikenünk olajjal, melegedni tesszük. A tésztából kicsi golyókat formázunk, beletesszük a mélyedésekbe, a sütő tetejét rányomjuk, és addig hagyjuk, míg szép aranysárgára sül. A sütőt minden adag előtt kikenjük kevés olajjal. A töltelékhez a kekszet ledaráljuk, vagy aprítóban porrá törjük, a vajjal és a hozzávalókkal lágy masszává dolgozzuk. A diócskákat ezzel töltjük meg, majd bőven megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése