Csokoládés diógolyók


Hozzávalók: 20 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 10 dkg tejpor, 1,5 dl tej, 1 tasak vaníliás cukor; a bevonathoz: 10 dkg csokoládé, 1 csapott evőkanál vaj, 2 kanál víz.
Elkészítése: A tejet a cukrokkal felforraljuk, hozzáadjuk a darált diót, kavargatva megfőzzük. A tűzről levéve azonnal belekavarjuk a tejport, langyosra hűtjük. Kis golyókat formázunk belőle, szalvétára szedve hagyjuk szikkadni. Ekkor fogvájót szúrunk bele, amivel a felolvasztott, vajjal és vízzel elkavart csokoládéba mártogatjuk. Rácsra szedve hagyjuk megszikkadni. Igen ízletes, sosem lehet eleget készíteni belőle.
Megjegyzés: ha a főzött diót lágynak ítéljük, még adjunk hozzá 1-2 kanál darált diót. Aki szereti, a dióhoz kevéske rumaromát is adhat, úgy még különlegesebb.
Tipp: Szaloncukornak is kiváló, ám ekkor kissé lapított és hosszúkás formát öltsünk neki. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése