Hozzávalók: 20 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 10 dkg tejpor,
1,5 dl tej, 1 tasak vaníliás cukor; a bevonathoz: 10 dkg csokoládé, 1 csapott
evőkanál vaj, 2 kanál víz.
Elkészítése: A tejet a cukrokkal felforraljuk, hozzáadjuk a
darált diót, kavargatva megfőzzük. A tűzről levéve azonnal belekavarjuk a
tejport, langyosra hűtjük. Kis golyókat formázunk belőle, szalvétára szedve
hagyjuk szikkadni. Ekkor fogvájót szúrunk bele, amivel a felolvasztott, vajjal
és vízzel elkavart csokoládéba mártogatjuk. Rácsra szedve hagyjuk megszikkadni.
Igen ízletes, sosem lehet eleget készíteni belőle.
Megjegyzés: ha a főzött diót lágynak ítéljük, még adjunk
hozzá 1-2 kanál darált diót. Aki szereti, a dióhoz kevéske rumaromát is adhat,
úgy még különlegesebb.
Tipp: Szaloncukornak is kiváló, ám ekkor kissé lapított és
hosszúkás formát öltsünk neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése