Hozzávalók (3 személyre): 20 dkg sonka, 6 tojás, fél kistök,
2-3 szál újhagyma, szükség esetén só, zsiradék.
Elkészítése
A sonkát vékony csíkokra, az újhagymát szeletekre vágjuk.
A sonkát felhevített zsiradékon megpirítjuk.
A kistököt hajszálvékonyra szeleteljük.
A sonkához szórjuk a hagymát, együtt megdinszteljük.
Amikor kész, hozzáadjuk a kistököt, óvatosan kavargatva
addig sütjük, míg kissé összeesik.
Lassú tűznél ráütjük a tojásokat, majd lefedjük az
egészet. Pár perc alatt a tojás elkészültéig sütjük.
Megjegyzés: Reggelire fokhagymával bedörzsölt pirítós kenyérrel,
friss zöldségekkel kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése