Hozzávalók:
20 dkg füstölt szalonna, 50-50 dkg hús és pikáns, fűszeres
kolbász, 2 nagyobb hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, 1 bögre
máléliszt, 15-20 dkg sós túró.
Elkészítése:
A szalonnát vágjuk vékony
gyufaszálnyi vékonyságúra, süssük ki. A zsírjában pirítsuk meg a kockára vágott
hagymákat, ha szükséges, adjunk még hozzá zsiradékot. Engedjük fel fél dl vízzel,
majd süssük zsírjára, így szép, szaftos szószt kapunk a végén. Adjuk hozzá a
kis darabokra vágott húst, fedő alatt, kevés vízzel főzzük, míg megpuhul.
Közben a kolbászt kevés zsiradékban süssük ki, a málét két bögre enyhén sózott
vízben főzzük ki. Tálaláskor halmozzuk a málé mellé a húst és a kolbászt,
szórjuk meg a túróval. Savanyúsággal kínáljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése