Mentás citromos jégkása vaníliafagylalttal




Hozzávalók a jégkásához: 20 dkg cukor, 5 dl víz, 2 dl citromlé, 2 ágacska menta; a tálaláshoz: 8 gombóc vaníliafagylalt.
Elkészítése: A vizet a cukorral főni tesszük, kavargatva főzzük, míg kezd kissé megvastagodni. Beleadjuk a jól megmosott mentaágakat, 2-3 percig lassú tűzön kavargatjuk, majd hozzáadjuk a citromlevet. Ezzel nem forraljuk fel, épp csak elkavarjuk, s amint sustorogni kezd, levesszük. Kihűtjük, a mentaágakat kidobjuk. A citromos levet fagyálló edénybe öntjük, és berakjuk a fagyasztóba. 2-3 óránként felkavarjuk. Pár óra fagyasztásra szüksége lesz, így nem árt, ha előző este elkészítjük. Másnap fogyasztás előtt 10 perccel kivesszük,  majd a vanília fagylalttal együtt kelyhekbe osztva fogyasztjuk.
Megjegyzés: Ezt a különleges édességet is az olaszoknak köszönhetjük (granita). Ha nem fagyasszuk kővé, szívószállal is fogyaszthatjuk, kiváló hűsítő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése