Hozzávalók a gombóchoz: 40 dkg csirkemell, vagy kicsontozott
csirkecomb, 4 kanál prézli, 2 tojás, 2 cikk zúzott fokhagyma, só, bors, csipet
curry, 4 szál aprított zöldpetrezselyem; a körethez: 40 dkg burgonya, a
levesben főtt sárgarépa, 2 vöröshagyma, zsiradék, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: Amíg a répa fő a levesben, a csirkehúst
ledaráljuk, alaposan kidolgozzuk a többi hozzávalóval, közepes gombócokat
formálunk belőle. Miután a répát kiszedtük, a lassan főző levesbe dobáljuk a
gombócokat, megfőzzük, kiszedjük, melegen tartjuk. Közben a burgonyát enyhén
sós vízben, kisebb darabokra vágva megfőzzük. A vöröshagymát kettévágjuk,
vékony szeletekre vágva a zsiradékon aranysárgára sütjük. Hozzáadjuk a leszűrt,
lecsepegtetett burgonyát és a sárgarépát, ha szükséges sózzuk, borsozzuk,
petrezselyemlevéllel megszórjuk, összeforrósítjuk, a gombócok mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése