Hozzávalók: 10-15 dkg gépsonka vagy virsli, ízlés szerint, 1 kicsi, vagy egy fél fej karfiol, 1 tojás sárgája, 2 dl olaj, 2 evőkanál tejföl, só, bors, mustár.
A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben puhára
főzzük.
Közben, ha virslit vásároltunk, azt is megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
A sonkát kisebb kockákra vágjuk, a virslit karikára.
A tojás sárgájából egy evőkanál mustárral és az olajjal majonézt kavarunk, sózzuk, borsozzuk és hozzákavarjuk a tejfölt.
A megfőtt karfiolt összetörjük,
hozzáadjuk a majonézt, a sonkát vagy a virslit és utána ízesítünk.
Tálalásig
hűtőben tartjuk, majd pirítós kenyérrel, kiflivel kínáljuk.
Megjegyzés: Nagyon jól illik hozzá a hagyma, a savanyú
uborka.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése