Karfiolos kence

Hozzávalók: 10-15 dkg gépsonka vagy virsli, ízlés szerint, 1 kicsi, vagy egy fél fej karfiol, 1 tojás sárgája, 2 dl olaj, 2 evőkanál tejföl, só, bors, mustár.


Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben puhára főzzük. 
Közben, ha virslit vásároltunk, azt is megfőzzük, hagyjuk kihűlni. 
A sonkát kisebb kockákra vágjuk, a virslit karikára. 
A tojás sárgájából egy evőkanál mustárral és az olajjal majonézt kavarunk, sózzuk, borsozzuk és hozzákavarjuk a tejfölt. 
A megfőtt karfiolt összetörjük, hozzáadjuk a majonézt, a sonkát vagy a virslit és utána ízesítünk. 
Tálalásig hűtőben tartjuk, majd pirítós kenyérrel, kiflivel kínáljuk.

Megjegyzés: Nagyon jól illik hozzá a hagyma, a savanyú uborka. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése