Hagymatokány puliszkával

A székely és a román konyha egyik kedvelt étele. Nagyon olcsó, nagyon egyszerű elkészíteni, és annak, aki szereti a hagymát, nagyon finom is.

Hozzávalók: 40 dkg kukoricadara, 10 dkg füstölt szalonna, 4-6 hagyma (méretfüggő), só, bors, pirospaprika.



Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és odatesszük kisülni. 
A pörcöt kiszedve félretesszük, a fennmaradó zsiradékban kissé megpirítjuk az ujjnyi szeletekre vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, elkavarjuk, majd felengedjük annyi vízzel, ami épp csak elfedi. 
Megszórjuk sóval, borssal, időnként óvatosan megkavarjuk, hogy minél kevésbé törjön szét. 
Lassú tűzön főni hagyjuk. 
Közben a kukoricadarát enyhén sós vízben kifőzzük. 
A megpuhult hagymát ne süssük túl zsírjára, hogy legyen szaftja. 
A puliszkát a hagymapörkölttel kínáljuk, tetejére rászórjuk a szalonnapörcöt.

Megjegyzés: piros paprika nélkül is készülhet. 

Tipp: jól illik hozzá a paradicsomsaláta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése