Hozzávalók: uborka, ahány literes az üveg, annyi tetős
kanál cukor, kiskanálnyi só, 1 dl ecet, késkegynyi tartósítószer, pár szál
borsfű (csombor), zöldkapor, 2-3 meggyfalevél, 3-4 babérlevél, fél kiskanálnyi
szemes bors és mustármag.
Elkészítése:
Az uborkákat lehetőleg válogassuk egyforma, vagy hasonló
méret szerint, jól mossuk meg. Jó szorosan nyomkodjuk az üvegbe, melynek alját
már szépen kiraktuk a fűszernövényekkel, és a fűszerekkel megszórtuk. A
tetejére rakjuk a cukrot, a sót és a tartósítószert, majd öntsük rá az ecetet.
Vízzel pótoljuk, hogy a lé elfedje az uborkákat. Lezárva gőzöljük, míg az
uborka megsárgul. A dunsztban hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése