Kapros-csomboros savanyú uborka






Hozzávalók: uborka, ahány literes az üveg, annyi tetős kanál cukor, kiskanálnyi só, 1 dl ecet, késkegynyi tartósítószer, pár szál borsfű (csombor), zöldkapor, 2-3 meggyfalevél, 3-4 babérlevél, fél kiskanálnyi szemes bors és mustármag.

Elkészítése:
Az uborkákat lehetőleg válogassuk egyforma, vagy hasonló méret szerint, jól mossuk meg. Jó szorosan nyomkodjuk az üvegbe, melynek alját már szépen kiraktuk a fűszernövényekkel, és a fűszerekkel megszórtuk. A tetejére rakjuk a cukrot, a sót és a tartósítószert, majd öntsük rá az ecetet. Vízzel pótoljuk, hogy a lé elfedje az uborkákat. Lezárva gőzöljük, míg az uborka megsárgul. A dunsztban hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése