Fokhagymás libamell




Hozzávalók (4 személyre): 1 liba lefejtett mellehúsa, kb. 1 fej fokhagyma, zsiradék, só, bors; a körethez: burgonyapüré
Elkészítése: Ha szeretjük a libabőrt rajtahagyjuk a húson, ha nem, lefejtjük (kisüthetjük tepertőnek). A húsokat kisujjnyi szeletekre vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk, felszeleteljük – ne zúzzuk, mert megég. Zsiradékot hevítünk, belerakjuk a hússzeleteket, kissé átsütjük, majd rászórjuk a fokhagymát. Sózzuk, fedő alatt hagyjuk párolódni. Figyeljünk, amikor sülni kezd, aláöntünk épp csak annyi vizet, hogy ne égjen. Ezt addig kell folytatnunk, míg a húsok egészen megpuhulnak. Kicsit macerás állandóan figyelni, hogy le ne süljön, de higgyék el, megéri. Amikor elkészült, kicsivel több vizet öntünk hozzá, hogy ízletes szaftot kapjunk, kissé összeforralva, a forró burgonyapürével, saját levével meglocsolva kínáljuk.
Megjegyzés: Aki szereti a fokhagymás pecsenyét, mindenképp próbálja ki, nagyon ízletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése