Hozzávalók (4 személyre): 1 liba lefejtett mellehúsa, kb. 1
fej fokhagyma, zsiradék, só, bors; a körethez: burgonyapüré
Elkészítése: Ha szeretjük a libabőrt rajtahagyjuk a húson,
ha nem, lefejtjük (kisüthetjük tepertőnek). A húsokat kisujjnyi szeletekre
vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk, felszeleteljük – ne zúzzuk, mert megég.
Zsiradékot hevítünk, belerakjuk a hússzeleteket, kissé átsütjük, majd rászórjuk
a fokhagymát. Sózzuk, fedő alatt hagyjuk párolódni. Figyeljünk, amikor sülni
kezd, aláöntünk épp csak annyi vizet, hogy ne égjen. Ezt addig kell
folytatnunk, míg a húsok egészen megpuhulnak. Kicsit macerás állandóan
figyelni, hogy le ne süljön, de higgyék el, megéri. Amikor elkészült, kicsivel
több vizet öntünk hozzá, hogy ízletes szaftot kapjunk, kissé összeforralva, a
forró burgonyapürével, saját levével meglocsolva kínáljuk.
Megjegyzés: Aki szereti a fokhagymás pecsenyét, mindenképp
próbálja ki, nagyon ízletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése