Fehércsokoládémázas áfonyás szelet





Hozzávalók egy közepes tepsihez, a tésztához: 1 bögre liszt, 1,5 bögre tej, 1,5 bögre cukor, ¾ bögre vaj, 3 tojás, 2 kanál kakaó, 1 csokoládés pudingpor, 1 bögre friss, vagy mélyhűtött áfonya, 1 tasak sütőpor; a tetejére: 20 dkg fehércsokoládé, 3 tasak vaníliás cukor, 0,5 bögre tejszín, diónyi vaj, mokkáskanálnyi nesszkávépor.

Elkészítése: A tojásokat a vajjal habosra verjük. A robotgépet alsó fokozatra véve, váltakozva hozzádolgozzuk a tejet, a lisztet és a pudingport, végül belekavarjuk a sütőport és a kakaót, legvégül az áfonyát. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elsimítjuk, közepes tűznél kb. 40 perc alatt megsütjük, kihűtjük. Közben a tejszínt az apróra vágott csokoládéval felmelegítjük, simára kavarjuk, hozzáadjuk a vajat, addig kavargatjuk, míg szép egynemű lesz, vigyázzunk, nehogy felforrjon. Kihűtjük, majd mixerrel krémesre kavarjuk. A kihűlt sütemény tetejére kenjük, neszkávéporral megszórjuk, hagyjuk megdermedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése