Hozzávalók egy közepes tepsihez, a tésztához: 1 bögre
liszt, 1,5 bögre tej, 1,5 bögre cukor, ¾ bögre vaj, 3 tojás, 2 kanál kakaó, 1
csokoládés pudingpor, 1 bögre friss, vagy mélyhűtött áfonya, 1 tasak sütőpor; a
tetejére: 20 dkg fehércsokoládé, 3 tasak vaníliás cukor, 0,5 bögre tejszín,
diónyi vaj, mokkáskanálnyi nesszkávépor.
Elkészítése: A tojásokat a vajjal habosra verjük. A
robotgépet alsó fokozatra véve, váltakozva hozzádolgozzuk a tejet, a lisztet és
a pudingport, végül belekavarjuk a sütőport és a kakaót, legvégül az áfonyát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elsimítjuk, közepes tűznél kb. 40 perc
alatt megsütjük, kihűtjük. Közben a tejszínt az apróra vágott csokoládéval
felmelegítjük, simára kavarjuk, hozzáadjuk a vajat, addig kavargatjuk, míg szép
egynemű lesz, vigyázzunk, nehogy felforrjon. Kihűtjük, majd mixerrel krémesre
kavarjuk. A kihűlt sütemény tetejére kenjük, neszkávéporral megszórjuk, hagyjuk
megdermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése