Hozzávalók: 15 dkg cukor, 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 4 tojás,
1 citrom, vagy narancs héja és leve, 2 csomag vanília, 1 sütőpor.
Elkészítése: A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A
sárgákat külön, a cukrokkal fehéredésig habosra dolgozzuk. Lassanként hozzá csorgatjuk
a citrom vagy narancs levét és a lereszelt héjat is beleadjuk. A mixert
félretéve, széles fakanállal, óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkavart
lisztet, majd a tojásfehérje kemény habját. 160 fokon, körülbelül 30-40 perc
alatt elkészül, tűzpróbáig süssük.
Megjegyzés: Bevonhatjuk citrommázzal, vagy lekenhetjük
lekvárral, esetleg keményre vert tejszínt kínálhatunk hozzá, de önmagában is
nagyon finom sütemény. Behűtött gyümölcssaláta mellé, tejszínhabbal kiváló és
különleges kísérő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése