Citromos kalács




Hozzávalók: 15 dkg cukor, 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 4 tojás, 1 citrom, vagy narancs héja és leve, 2 csomag vanília, 1 sütőpor.
Elkészítése: A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat külön, a cukrokkal fehéredésig habosra dolgozzuk. Lassanként hozzá csorgatjuk a citrom vagy narancs levét és a lereszelt héjat is beleadjuk. A mixert félretéve, széles fakanállal, óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkavart lisztet, majd a tojásfehérje kemény habját. 160 fokon, körülbelül 30-40 perc alatt elkészül, tűzpróbáig süssük.
Megjegyzés: Bevonhatjuk citrommázzal, vagy lekenhetjük lekvárral, esetleg keményre vert tejszínt kínálhatunk hozzá, de önmagában is nagyon finom sütemény. Behűtött gyümölcssaláta mellé, tejszínhabbal kiváló és különleges kísérő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése