Hozzávalók (1 formához), a tésztához: 10 dkg liszt, 10 dkg
vaj, 8 dkg cukor, 2 kanál olaj, 2 kanál tej, 1 tojás, 1 teáskanál sütőpor; a
töltelékhez: 4-5 kanál cukor, 2-3 alma, 2,5 dl tej, fél tasak vaníliás
pudingpor; a szóráshoz porcukor.
Elkészítése: Először a tejből a pudingporral és a cukorral
szokásos módon pudingot főzünk, hagyjuk hűlni. A tésztához a tojást a cukorral
habosra verjük, lassanként hozzáadjuk az olajat és a tejet, beleforgatjuk a
lisztet és a sütőport, lágy tésztát gyúrunk belőle. Lisztes deszkán a formánál
3-4 ujjnyival nagyobbra nyújtjuk, kikent formába illesztjük úgy, hogy a szélei
kilógjanak. Belesimítjuk a pudingot, vékonyan rászeleteljük a hámozott almát,
hullámos mintázatban ráhajtjuk a tetejét. Előmelegített sütőbe tolva, kb. 40
perc alatt megsütjük. Langyosan és hidegen egyaránt finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése