Duplacsokis, sütőtökös forró ital

Hozzávalók (4 személyre): 5 dl tej, 2 dl tejszín, 5 dkg fehér csokoládé, 5 dkg magas kakaótartalmú csokoládé, 2 tasak vaníliás cukor, 1 evőkanál kakaó, ízlés szerint cukor, mézeskalács fűszer, vagy csak fahéj; 8 evőkanál sütőtökpüré; cukordíszek, csokoládé.



Elkészítése: A tejet és a felvágott csokoládékat forrni tesszük. Közben felverjük a tejszínt (lehet több is, ha jó tejszínhabosan szeretjük). A kakaót elkavarjuk 1-2 evőkanál cukorral,egy keveset ráöntünk a felforrt tejből, elkavarjuk és a tejhez visszaöntjük. Hozzáadjuk a sütőtök ¾-ét, botmixer segítségével eldolgozzuk, ízlés szerint mézeskalácsfűszerrel ízesítjük. Fakanállal hozzákavarjuk a tejszínhab felét. A megmaradt sütőtökből a poharak aljába nyomkodunk, rátöltjük az italt. A tetejére rakjuk a tejszínhabot és megszórjuk mindenféle finomsággal. Azon forrón kínáljuk.

Megjegyzés: Amikor hozzákavarjuk a tejszínhabot, kissé kavarjuk el, de nem kell egyneműsíteni. Ha szeretjük, neszkávét, kapucsínót is adhatunk hozzá. A végén fogyasszuk el az édes, csokoládés-fűszeres lében ázott sütőtököt is, mert nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése