Hozzávalók (kb. 18-20 darabhoz): 40-45 dkg bontatlan sós, pörkölt földimogyoró, 20 dkg finom tejcsokoládé, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése: A mogyorót kibontjuk, és a héjától is
megtisztítjuk. Az apróra vágott csokoládét az olajjal vízgőz felett
felolvasztjuk, beleszórjuk a mogyorót és elkavarjuk. Olajjal kissé megkent
alufóliára, a háromnegyedéből kanállal kisebb halmokat rakunk, a kanállal szép
kerek formára alakítgatjuk, majd a megmaradt csokoládés mogyorót is elosztjuk a
tetejükön. Próbáljuk szépen megformázni, majd dermedni hagyjuk (jót tesz neki
az egy éjszakai dermedés).
Megjegyzés: Az eredeti recept sós földimogyorót kér, de ez
veszélyes próba, mert ha túl sósat fogunk ki, nem biztos, hogy az ízek jól
jönnek ki, így bontatlan mogyoróból készítettem. Természetesen érdemes
kísérletezni eleve sózott, bontott mogyoróval is (az eredeti recept szerint 30
dkg csokoládé, és 4 bögre sózott mogyoró szükséges hozzá).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése