Zöldbab üvegben, ahogy édesanyám készíti
A zöldbab az egyik legkedvencebb alapanyagunk, és a belőle készült leves a nyár egyik legigazibb íze, amit könnyedén eltárolhatjuk télire is. Az alábbi recept szerint eltett zöldbabból készült leves pontosan olyan, mint a nyári, nálunk nagy kedvenc, így szezonban rengeteget elteszünk belőle.
Hozzávalók 1 kisebb adaghoz: 3 kg vajbab, 60-70 dkg finom, érett paradicsom, 1 jó nagy csokor petrezselyemlevél, tartósítószer.
Elkészítése: a babot jól átválogatva tördeljük, vízbe téve roppanósra főzzük. Félidőben hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a felvágott petrezselyemzöldet. Ha kész, üvegekbe szedjük, felöntjük a főzőlevével, késhegy szalicilt rakunk rá, lezárjuk. Nedves dunsztba tesszük, gyöngyözéstől számítva 20-25 percig főzzük, a vízben hagyjuk kihűlni.
Tipp: főzéskor felbontjuk, odatesszük főni. Mire felforr habarást vagy rántást készítünk alá, ráöntjük, fűszerezzük, forrástól 2-3 percig főzzük, és kész is.
Tipp: Én nem szeretem a paradicsomot passzírozva adni hozzá, mert jobban szeretem, ha nem színezi meg a zöldbab levét. Ám aki nem szereti a paradicsomdarabokat, az felhasználás előtt passzírozzon.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése