Kínai édes-savanyú csirke
Hozzávalók (4 személyre): 1 egész csirkemell-filé, 1 lilahagyma, 2 cikk fokhagyma, 1-1 kisebb piros és zöld paprika, 2 dl sűrített paradicsom, só, bors, méz és balzsamecet ízlés szerint, 2 evőkanál halvány szójaszósz, 1 csapott evőkanál Worcester-szósz, zsiradék.
Elkészítése: A falatnyi kockára vágott csirkemellet zsiradékon, sózva, borsozva megdinszteljük, míg majdnem kész, zsírjára sütjük. Beledobjuk a nagyobb kockára vágott paprikákat és hagymákat, együtt kavargatva sütjük, míg a zöldségek roppanósra dinsztelődnek. Ráöntjük a paradicsomsűrítményt, kavargatjuk, míg kezd szósz-szerű alapja lenni. Ekkor mézzel, balzsamecettel és a szószokkal ízesítjük, összeforraljuk, ha szükséges újra ízesítjük, míg kellemesen édes-savanyú lesz. Azonnal, forrón, rizzsel, tojásos rizzsel, vagy húsmentesen készített szójaszószos tésztával kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése