Nagymamám fokhagymás csirkemája



Hozzávalók: 80 dkg csirkemáj, ízlés szerint fokhagyma, só és bors, zsiradék; tetszés szerinti köret.


Elkészítése: A májakat megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlőre szedjük, két másikat a tetejére terítve a vizet felszárítjuk. A fokhagymát vékony, hosszúkás szeletekre vágjuk, amilyen sűrűn szeretjük a májba szurkáljuk. A májakat kettévágjuk középen, majd forró olajba téve, fedő alatt sütjük, míg a szélei szépen megpirulnak. Megfordítjuk, és szintén fedő alatt készre sütjük. Akkor jó, ha az olaj a májak alatt már szép tiszta, és nem zavaros. Kiszedjük, sóval, borssal megszórjuk, forrón kínáljuk.
Megjegyzés: Ne villával fordítsuk és nézegessük mennyire sült már meg, mert ha kiszúrjuk, kifolyik a leve, ezáltal egyrészt szárazabb lesz, másrészt összecsaphat az olaj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése