Kavart meggyes, csokoládés kocka



Hozzávalók: 2 tojás, 15 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 dl natúr joghurt, 0,5 dl olaj, csipet só, 20 dkg liszt, 1 tasak sütőpor 5-10 dkg csokoládécsipsz; 20-25 dkg magozott meggy üvegből; porcukor.


Elkészítése: A cukrokat a tojásokkal habosra verjük. Lassanként hozzácsorgatjuk az olajat, kanalanként belekavarjuk a joghurtot, végül a sót, a sütőport és a lisztet, majd a kimagozott meggyet és csokoládécsipszet. Előkészített tepsibe simítjuk, 170 fokon 25-30 perc alatt (tűpróba) megsütjük, kihűlés után porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése