Hozzávalók (nagyobb adaghoz): 1 bögre majonéz, 1 bögre
tejföl, 3-4 cikk fokhagyma, 2 szál újhagyma, friss petrezselyemzöld, zöldkapor,
friss, vagy szárított zellerzöld, fél mokkáskanálnyi szerecsendióreszelék, só,
bors, citromlé.
Elkészítése: A majonézt és a tejfölt elkavarjuk. Hozzáadjuk
a zúzott fokhagymát, a felvágott zöldhagymát, zöldkaprot, zeller- és
petrezselyemzöldet és a szerecsendióreszeléket. Sóval, borssal és kevés
citromlével ízesítjük.
Megjegyzés: Nem kenős, hanem mártogatós állagú, nagyon
ízletes, önmagát etető mártogató, amit kedvünk szerint sós keksszel,
pirítóssal, tortillával, zöldséggel is mártogathatunk. Természetesen fele
adagban is elkészíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése