Kapros-újhagymás mártogatós



Hozzávalók (nagyobb adaghoz): 1 bögre majonéz, 1 bögre tejföl, 3-4 cikk fokhagyma, 2 szál újhagyma, friss petrezselyemzöld, zöldkapor, friss, vagy szárított zellerzöld, fél mokkáskanálnyi szerecsendióreszelék, só, bors, citromlé.

Elkészítése: A majonézt és a tejfölt elkavarjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felvágott zöldhagymát, zöldkaprot, zeller- és petrezselyemzöldet és a szerecsendióreszeléket. Sóval, borssal és kevés citromlével ízesítjük.
Megjegyzés: Nem kenős, hanem mártogatós állagú, nagyon ízletes, önmagát etető mártogató, amit kedvünk szerint sós keksszel, pirítóssal, tortillával, zöldséggel is mártogathatunk. Természetesen fele adagban is elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése