Hozzávalók (4 személyre): 1 csirkemell, 30 dkg rizs, 30 dkg
gomba, 1 vöröshagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, petrezselyemzöld, só,
bors, zsiradék.
Elkészítése: Egy nagy serpenyőben vagy lábasban zsiradékot
hevítünk. A kockára vágott hagymákat és
sárgarépát megdinszteljük benne, hozzászórjuk a szeletekre vágott gombát, kissé
elsütjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kisebb kockára vágott húst, fedő alatt
majdnem készre pároljuk. Vizet, ha szükséges mindig csak keveset adunk hozzá.
Amikor kész, hozzáadjuk az előzőleg átmosott, előáztatott rizst. Felöntjük
annyi vízzel, ami ellepi, fedő alatt együtt pároljuk, ha szükséges vízzel
pótoljuk. Fontos, hogy a levét ne fője el, jócskán maradjon alatta.
Petrezselyemzölddel megszórjuk, összeforraljuk. Forrón kínáljuk.
Megjegyzés: fontos, hogy miután utoljára öntöttünk alá
vizet, egy darabig még kavargatva főzzük, különben a leve vízízű lehet. Nagyon
finom, könnyű és könnyen elkészíthető étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése