Gombás, húsos rizstál



Hozzávalók (4 személyre): 1 csirkemell, 30 dkg rizs, 30 dkg gomba, 1 vöröshagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, petrezselyemzöld, só, bors, zsiradék.

Elkészítése: Egy nagy serpenyőben vagy lábasban zsiradékot hevítünk. A kockára vágott hagymákat  és sárgarépát megdinszteljük benne, hozzászórjuk a szeletekre vágott gombát, kissé elsütjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kisebb kockára vágott húst, fedő alatt majdnem készre pároljuk. Vizet, ha szükséges mindig csak keveset adunk hozzá. Amikor kész, hozzáadjuk az előzőleg átmosott, előáztatott rizst. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, fedő alatt együtt pároljuk, ha szükséges vízzel pótoljuk. Fontos, hogy a levét ne fője el, jócskán maradjon alatta. Petrezselyemzölddel megszórjuk, összeforraljuk. Forrón kínáljuk.
Megjegyzés: fontos, hogy miután utoljára öntöttünk alá vizet, egy darabig még kavargatva főzzük, különben a leve vízízű lehet. Nagyon finom, könnyű és könnyen elkészíthető étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése