Csilis sörkolbász

Egy újabb csilis finomság.




Hozzávalók: 1,5 kg disznóhús, 1-1,5 evőkanál őrölt kömény, 1-2 friss chili (ha nincs, 1 mokkáskanál chilipor), 4-5 cikk fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, só, bors; disznóbél;

Elkészítése: a húst a hagymákkal kislyukú darálón kétszer átengedjük (ettől lesz fehér, és nem vörös színű, és finomabb állagú), ízlés szerint fűszerezzük. 2-3 fasírtgolyót formázunk, kisütjük, hogy lássuk, elég finom-e, ha kell, még utána ízesítünk, ha jó, bélbe töltjük.

Megjegyzés: A húst kb. 50 cm. hosszú belekbe lazán töltsük, és a két végén is hagyjunk egy kevés üres belet, így kb. 10 centiméterenként fordíthatunk rajta egyet-kettőt, így kisebb kolbászkákat kapunk. Ezeket a fordítás alatt kialakuló kis „görcs” mindkét oldalán kössük el cérnával, másnap pedig a két cérna között vágjuk el. Így apró, látványos és csábító kis kolbászokat kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése