Hozzávalók:
40 dkg fűszeres kolbász, 4 tojás, 1 nagy doboz vegyes bab, 1 kisüveg zöldbab, vagy 20 dkg mélyhűtött zöldbab,
1 kisebb fej vöröshagyma, só, cukor, ecet vagy citromlé.
Elkészítése:
A babokat
csorgassuk le, majd cukorral, sóval és ecettel ízlés szerint kavarjuk enyhén
savanykásra. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk vékony karikákra, adjuk a babhoz.
Közben süssük ki a kolbászokat és főzzük keményre a tojásokat. A kolbászt kis
karikákra, vagy ujjnyi csíkokra, a tojást kettőbe, vagy négybe vágva kínáljuk a
babsaláta mellé. Friss fehér kenyér, vagy pirítós illik hozzá, amit akár
fokhagymával is lekenhetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése