Vegyes babsaláta




Hozzávalók: 40 dkg fűszeres kolbász, 4 tojás, 1 nagy doboz vegyes bab,  1 kisüveg zöldbab, vagy 20 dkg mélyhűtött zöldbab, 1 kisebb fej vöröshagyma, só, cukor, ecet vagy citromlé.
Elkészítése:
A babokat csorgassuk le, majd cukorral, sóval és ecettel ízlés szerint kavarjuk enyhén savanykásra. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk vékony karikákra, adjuk a babhoz. Közben süssük ki a kolbászokat és főzzük keményre a tojásokat. A kolbászt kis karikákra, vagy ujjnyi csíkokra, a tojást kettőbe, vagy négybe vágva kínáljuk a babsaláta mellé. Friss fehér kenyér, vagy pirítós illik hozzá, amit akár fokhagymával is lekenhetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése