Sopapillas



Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 evőkanál zsír , 1 dl langyos víz, 2 teáskanál sütőpor, csipet só; olaj a sütéshez; fahéjas, vagy vaníliás porcukor a szóráshoz. 
Elkészítése: A lisztet a sütőporral és a sóval elkavarjuk, beledolgozzuk a zsírt, és annyi langyos vizet dolgozunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Takarjuk le, és tegyük a hűtőszekrénybe, amíg jól lehűl. Lisztezett felületen nyújtsuk körülbelül fél cm vastagra, majd
vágjuk kb. 5 centiméteres rombusz vagy kocka alakúra. Közben tegyünk zsiradékot hevülni, a tésztákat mindkét oldalukról süssük szép pirosra, majd szedjük papírtörlőre. Még forrón forgassuk fahéjas, vagy vaníliás porcukorba. Melegen fogyasztjuk.
Megjegyzés: Külsőre a fánkra, ízre viszont a hájas tésztára hasonlít. Fontos, hogy egészen forró zsiradékban süssük, különben megszívja magát zsiradékkal, és elnehezedik. Akár lekvárral is kínáljuk, de egyszerű fahéjas cukorral is nagyon finom. Mézzel locsolva is kínálják, sós verzióban pedig húsos, zöldséges ételek mellé is tálalják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése