Hozzávalók 4 kehelyhez: 20 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 2 dl
tejszínhab, 2 kanál méz, 1 kanál porcukor, 2 kanál víz;a díszítéshez friss vagy
fagyasztott gyümölcs, kompót.
Elkészítése: A csokoládét apróra vágjuk, a vajjal, a vízzel
és a porcukorral felolvasztjuk . A csokoládénak
lágyan folyónak kell lennie, de nem szabad felforrni. Közben a tejszínt
keményre verjük, és elkavarjuk a mézzel. Vegyünk a langyosra hűlt csokoládéból egy
kanállal, vagy kisebb merőkanállal, és öntsünk a kehely aljára belőle. Tegyük
1-2 percre a fagyasztóba. A csoki hamar dermed, ennyi idő elég neki. Amint
kivettük, kenjünk rá vékonyan mézes tejszínhabot, majd öntsünk újabb csokoládét
a tetejére. Vigyázzunk, ha a csokoládé
túl forró, felolvasztja a tejszínhabot. Újra tegyük mélyhűtőbe. Ezt
ismételgessük, míg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó réteg csokit is hagyjuk
megdermedni, majd félretett tejszínhabbal és gyümölccsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése