Roppanós csokoládés desszert

Könnyű desszert. A csokoládé roppanós a krémes tejszínhab rétegek között. Látványos, egyszerű, és egyszerűen nagyszerű :) Vendégváróként, de akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét. 


Hozzávalók 4 kehelyhez: 20 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 2 dl tejszínhab, 2 kanál méz, 1 kanál porcukor, 2 kanál víz;a díszítéshez friss vagy fagyasztott gyümölcs, kompót.

Elkészítése: A csokoládét apróra vágjuk, a vajjal, a vízzel és a porcukorral felolvasztjuk. 
A tejszínt keményre verjük, és elkavarjuk a mézzel. 
A langyos csokoládéból egy vékony réteget csorgatunk a kehely aljába.
Tegyük 1-2 percre a fagyasztóba, hogy megdermedjen. 
Kivéve kenjünk rá vékonyan mézes tejszínhabot. 
Óvatosan, hogy szépen megtartsa a formáját, csorgassunk egy réteg csokoládét a tetejére.  
Tegyük mélyhűtőbe. 
Ezt ismételgessük, míg a hozzávalók elfogynak. 
Az utolsó réteg csokit is hagyjuk megdermedni. 
Tálalásig tartsuk hűtőben. 
Félretett tejszínhabbal és gyümölccsel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése