Könnyű desszert. A csokoládé roppanós a krémes tejszínhab rétegek között. Látványos, egyszerű, és egyszerűen nagyszerű :) Vendégváróként, de akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Hozzávalók 4 kehelyhez: 20 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 2 dl
tejszínhab, 2 kanál méz, 1 kanál porcukor, 2 kanál víz;a díszítéshez friss vagy
fagyasztott gyümölcs, kompót.
Elkészítése: A csokoládét apróra vágjuk, a vajjal, a vízzel
és a porcukorral felolvasztjuk.
A tejszínt
keményre verjük, és elkavarjuk a mézzel.
A langyos csokoládéból egy vékony réteget csorgatunk a kehely aljába.
Tegyük
1-2 percre a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
Kivéve kenjünk rá vékonyan mézes tejszínhabot.
Óvatosan, hogy szépen megtartsa a formáját, csorgassunk egy réteg csokoládét
a tetejére.
Tegyük mélyhűtőbe.
Ezt
ismételgessük, míg a hozzávalók elfogynak.
Az utolsó réteg csokit is hagyjuk
megdermedni.
Tálalásig tartsuk hűtőben.
Félretett tejszínhabbal és gyümölccsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése