Roppanós csokoládés desszert




Hozzávalók 4 kehelyhez: 20 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 2 dl tejszínhab, 2 kanál méz, 1 kanál porcukor, 2 kanál víz;a díszítéshez friss vagy fagyasztott gyümölcs, kompót.
Elkészítése: A csokoládét apróra vágjuk, a vajjal, a vízzel és a porcukorral felolvasztjuk .  A csokoládénak lágyan folyónak kell lennie, de nem szabad felforrni. Közben a tejszínt keményre verjük, és elkavarjuk a mézzel. Vegyünk a langyosra hűlt csokoládéból egy kanállal, vagy kisebb merőkanállal, és öntsünk a kehely aljára belőle. Tegyük 1-2 percre a fagyasztóba. A csoki hamar dermed, ennyi idő elég neki. Amint kivettük, kenjünk rá vékonyan mézes tejszínhabot, majd öntsünk újabb csokoládét a tetejére.  Vigyázzunk, ha a csokoládé túl forró, felolvasztja a tejszínhabot. Újra tegyük mélyhűtőbe. Ezt ismételgessük, míg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó réteg csokit is hagyjuk megdermedni, majd félretett tejszínhabbal és gyümölccsel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése