Hozzávalók: személyenként 1,5 dl édes bor, 1-2 kanál
kristálycukorízlés szerint, 1 kisebb mandarin, pár szem meggykompót, 1 szelet
barackkompót, 1 szelet friss alma, 1 kis darab fahéjrúd, pár szem szegfűszeg.
Elkészítése: a mandarint tisztítsuk meg, a fehér
részektől is, nehogy megkeseredjen a bor tőle. Szedjük gerezdjeire. A
gyümölcsöket vágjuk kisebb kockákra, vagy szeletekre, ahogy tetszik. A bort a cukorral tegyük lassú tűzre, adjuk
hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a gyümölcsöket. Kavargatva melegítsük, míg a
teteje habzani kezd, és a cukor elolvadt. Nem szabad felforralni, ezért vegyük
le a tűzről. Félrehúzva hagyjuk legalább 15 percig állni. Ezalatt az idő alatt
a gyümölcsöket átjárja a bor íze, illetve az ital is átveszi a gyümölcsök
aromáját. Használat előtt forrósítsuk fel újra. Hideg téli estéken ártalmatlan,
melengető ital és rágcsálnivaló egyben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése