Lélekmelengető gyümölcsös forralt bor




Hozzávalók: személyenként 1,5 dl édes bor, 1-2 kanál kristálycukorízlés szerint, 1 kisebb mandarin, pár szem meggykompót, 1 szelet barackkompót, 1 szelet friss alma, 1 kis darab fahéjrúd, pár szem szegfűszeg.
Elkészítése: a mandarint tisztítsuk meg, a fehér részektől is, nehogy megkeseredjen a bor tőle. Szedjük gerezdjeire. A gyümölcsöket vágjuk kisebb kockákra, vagy szeletekre, ahogy tetszik.  A bort a cukorral tegyük lassú tűzre, adjuk hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a gyümölcsöket. Kavargatva melegítsük, míg a teteje habzani kezd, és a cukor elolvadt. Nem szabad felforralni, ezért vegyük le a tűzről. Félrehúzva hagyjuk legalább 15 percig állni. Ezalatt az idő alatt a gyümölcsöket átjárja a bor íze, illetve az ital is átveszi a gyümölcsök aromáját. Használat előtt forrósítsuk fel újra. Hideg téli estéken ártalmatlan, melengető ital és rágcsálnivaló egyben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése