Görög krumplisaláta

Könnyű és egészséges, hidegen fogyasztható köret, amit szinte bármilyen húsos, vagy éppen rántott zöldséges étel, rántott sajt illik, és kifejezetten finom sültekkel, parázson sült finomságokkal, de a nyári melegben önmagában is meglepően finom. Mivel nincs benne majonéz, nem megterhelő a szervezet számára sem. Görög eredetű recept, melynek több variációja is van, készülhet lilahagyma hozzáadásával, vagy olajbogyó helyett kapribogyóval is.


Hozzávalók: 1kg krumpli, 25 dkg fetasajt, vagy feta jellegű, morzsolható sós túró, ízlés szerint olívabogyó (szeletelve kb. 4-5 evőkanálnyi, de lehet több), 2 evőkanálnyi apróra vágott friss kapor, 1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld, fél teáskanál oregánó, olívaolaj (ha nincs napraforgóolaj), só, bors, citromlé.

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük. Megtisztítás után falatnyi darabokra vágjuk, alaposan kihűtjük. Sózzuk, borsozzuk, elkavarjuk a zöldfűszerekkel, majd a fetával és a karikákra vágott olajbogyóval. Citromlével ízesítjük, és egy fedhető edényben hűtőben tálalásig behűtjük.

 A nagyi trükkje: ha kevés ecetet adunk a főzővízhez, nem reped meg a burgonya héja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése