Könnyű és egészséges, hidegen fogyasztható köret, amit szinte bármilyen húsos, vagy éppen rántott zöldséges étel, rántott sajt illik, és kifejezetten finom sültekkel, parázson sült finomságokkal, de a nyári melegben önmagában is meglepően finom. Mivel nincs benne majonéz, nem megterhelő a szervezet számára sem. Görög eredetű recept, melynek több variációja is van, készülhet lilahagyma hozzáadásával, vagy olajbogyó helyett kapribogyóval is.
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük. Megtisztítás után falatnyi darabokra vágjuk, alaposan kihűtjük. Sózzuk, borsozzuk, elkavarjuk a zöldfűszerekkel, majd a fetával és a karikákra vágott olajbogyóval. Citromlével ízesítjük, és egy fedhető edényben hűtőben tálalásig behűtjük.
.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése