A legendák szerint ezt a receptet készítette első vacsorameghívásán Meghan Markle Harry hercegnek.
Kicsit aggódtam a citrom miatt, de kár volt. Ez a recept nem véletlenül nyerte el milliók rajongását. Omlós, ízletes hús, a szósz pedig igazi meglepetés: elképesztően finom, és nagyon illik a csirkéhez. Az egyik legfinomabb csirkés étel, amit valaha kóstoltam.
Hozzávalók 2 személyre, a csirkéhez: 1 kisebb csirke, (kb.
1-1, 20 kg), fél citrom, 3-4 cikk fokhagyma; a szószhoz: 2 nagyobb vöröshagyma,
1,5 citrom, 2-3 cikk fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1,20-1,50 dl fehérbor (ha
nincs, víz is jó), 1-1,20 dl csirkealaplé (húsleves); olaj, só, bors.
Elkészítése: A csirkét alaposan megmossuk, szárazra
törölgetjük a belsejét is. A fél citromot vékony szeletekre vágjuk, a
fokhagymát felszeleteljük, és a sóval, borssal megszórt belső részbe tesszük. A
csirkét olajjal megkenegetjük, sóval, borssal bedörzsöljük. Egy akkora
olajozott edénybe tesszük, amekkorába épp elfér (különben a hagyma odaég). Köré
rakjuk a szeletekre vágott citromot és hagymákat, letakarjuk sütőpapírral,
alufóliába csomagoljuk, és 50 percig, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Kivesszük, óvatosan kicsomagoljuk, és visszatesszük, amíg gyönyörűen megpirul
(20-30) perc. A csirkét óvatosan tálcára vesszük, visszatesszük a már lezárt,
de még meleg sütőbe. A sütőtepsijébe öntjük az alaplevet, azzal
locsolgatva-kapargatva az odapörkölődött széleket is lekapargatjuk. Egy
serpenyőbe öntjük az egészet, a liszttel elkavarva, annyi fehérborral, hogy
szép selymes szószt kapjunk, összeforraljuk. A melegen tartott csirkét a
szósszal, tetszés szerinti körettel kínáljuk.
.jpg)
.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése