Tömény-tömény élvezet. Én imádok bármit, ami csokoládés és édes, de ezt az édességet azoknak ajánlom, akik nagyon bírják. Egy szelet bőven elég, nagyon édes, nagyon csokis.
Hozzávalók a habcsók
alaphoz: 4 tojásfehérje, körülbelül 1 bögrényi cukor, 1 vaníliás cukor; a töltelékhez:
4 tojássárgája, 30 dkg étkezési csokoládé, 1,5 dl tej, 1 dl tejszín, csipet só.
Elkészítése: A tojások
fehérjét verjük félkeményre, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrokat. Akkor
jó, ha a habverőt kihúzva csúcsok maradnak a nyomán, vagyis megtartja a formáját.
Akkor jó, ha egy tömény masszát kapunk.
Kikent, papírral kibélelt
közepes nagyságú, kerek tortaformába, egyenletesen kenjük el a masszát, melyből
előzőleg keveset félretettünk. Ebből egy csillagcsöves kinyomóval nyomjunk 11
habcsók-rózsát a massza tetejére, majd a szélen húzzunk körbe egy vastagabb csíkot.
100 fokos sütőben sütve szárítsuk ki, kb. 40-50 perc alatt – figyeljük, hogy el
ne színeződjön. Akkor jó, ha a beleszúrt fogvájó tiszta marad. A formában
hagyjuk kihűlni.
A krémhez az apróra
vágott csokit a tejjel, a sóval tegyük fel a tűzre. Amikor elolvadt a csokoládé
a felvert tojásokat lassanként adjuk hozzá, állandóan kavargatva, míg
megsűrűsödik. Hagyjuk kihűlni. A felvert tejszínhabot forgassuk bele.
A kihűlt lapról egy éles
kés segítségével feszegessük fel a habcsókrózsákat, majd kenjük le a csokoládés
krémmel úgy, hogy a szélek minél kevésbé sérüljenek. A krém tetejére illesszük
vissza a rózsákat. Legalább 4-5 órát hagyjuk hűtőben érni, ezalatt a krém
megkeményedik, és szépen szeletelhetővé válik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése