Csokoládés gesztenyegolyók

Ehhez azt hiszem, nem kell különösebben semmit hozzáfűzni, egyszerű gesztenye és csoki, szóval tökéletes páros. Nyáron behűtve üdítő, télen melegítő hatású, mivel – talán nem tudták – de a gesztenye yang hatással bír (melegítő). Nagyon könnyű elkészíteni. Mondjuk van rá esély, hogy az elfogyasztásához kevesebb időre lesz szükség, mint az elkészítéséhez…



Hozzávalók: 50 dkg kész gesztenyemassza, 20 dkg étcsokoládé,  5 dkg vaj.

A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk felolvadni. Enyhén vizes kézzel törjünk kis, egyenlő darabokat belőle, és formázzunk csinos kis golyócskákat. Amikor mind elkészült, a darabokra vágott csokoládét a vajjal összemelegítjük, beleforgatjuk a golyókat, majd óvatosan rácsra helyezzük és szikkasszuk.

Gyerekek kedvence.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése